Inspiratie vinden in Barcelona en Rome

2019 was voor mij een jaar van kansen die ik niet heb laten liggen!

 

Mijn levenlang had ik géén enkele moment bedacht dat ik een 11 stedentochtkruisje zou kunnen halen. Maar 1 juni mocht ik, na 207 km lopen, één in ontvangst nemen!

 

Ik zou, door mijn drukke werkzaamheden, géén tijd hebben om op kleinkinderen te passen.

Het was een eyeoper dat ik mijn levensstijl kon aanpassen en wat geniet ik ervan! Iedere donderdag ben ik sowieso full-time Beppe en dat blijft ook zo!  

Zo heb ik ook jarenlang beweerd en gedacht dat ik, rond de Kerstdagen, niet naar een kerstmarkt kon ivm de drukte in ons kerstbedrijf. Maar van zondag 22 t/m 24 december gunden wij onszelf een reisje naar Barcelona! We importeren zoveel uit Spanje dus moesten we wel, omstreeks de Kerstdagen, een kijkje in het Walhalla nemen. Ik noem het een inspiratie reis en dat was het!

In Italië en Spanje zijn het meesters in het bouwen van kerstdiorama's. We bezochten een aantal exposities en keken onze ogen uit!
Graag deel ik onze ervaringen en daarom heb ik een kleine selectie foto's op deze informatie-site geplaatst. 

 

Roderick Zoekt Licht in Friesland - Limburg - Nijmegen en Rome!

Dit was voor mij ook een Roderick Zoekt Licht Jaar. In maar liefst 3 afleveringen speelde ik een rol! Wat een geweldig leuke ervaring! Je kunt ze terug kijken, links staan in de webshop!

 

Al veel eerder was ik een beetje in zijn programma! Roderick was toen in Rome en daar ben ik ook geweest!


Over mijn reis in Rome had ik (19 oktober 2015) ook een Blog geschreven waarin ik vertel over ons bezoek aan de kerststal van de straatvegers van Rome. Met voorbedachte rade had ik een zelfgemaakt beeldje meegenomen. Het leek mij nl. te gek dat er in dat prachtige kerstdiorama, vlakbij het Vaticaan, iets van mijn hand zou staan. En zo geschiede!

Ik was gealarmeerd toen Roderick, in de uitzending van 20 december 2017, ook uitgebreid aandacht besteedde aan dit bijzondere diorama. En ja hoor, 'mijn' herdertje kwam in beeld! Humor!

Het is een kerstdiorama waarin veel symbolen uit het Oude en Nieuwe Testament zijn verwerkt.

Het komt allemaal aan bod in de uitzending Kerstlicht in Rome en die kun je HIER terug kijken. #Kijktip


 Graag mag ik mensen, wanneer ik hoor dat ze naar Rome gaan, attenderen op het bestaan van deze kerststal.
Je vind het in het depot van de AMA, dat gevestigd is aan de Via dei Cavalleggeri 5 (vlak bij het Sint Pieterplein)

 

OPROEP
>> Als je er dan toch bent, maak je dan voor mij even een foto van.... ik noem hem vanaf nu Jan de Herder! Ik ben benieuwd!

 

Jolanda Baltus deed dat ook toen ze in Rome was. En van haar kreeg ik deze foto! Dit was nog een maand vóór de uitzending van Roderick Zoekt Licht.

 

30 Jaar geleden maakte ik mijn 1ste kerstgroepje en dat werden er veel meer.  In 2003 kreeg ik mijn 1ste domeinnaam kerstbeelden.nl. Met hulp van mijn neef leerde ik de grondbeginselen van het website-bouwen.

Ik vond het geweldig leuk werk allemaal. De website gaf mij de mogelijkheid om veel wetenswaardigheden, tips en ideëen te delen. Van Foto-workshops tot een hele serie Vlog's ik heb ze met veel plezier en passie voor mijn vak in beeld gebracht en met liefde op deze site gedeeld!
Bouwen en knutselen, het is immers heerlijk werk! En helemaal wanneer je bezig bent en er helemaal in op gaat en alles om je heen vergeet. Het houd je dan ver weg van een wereld waarin van alles aan de hand is. 

 

Roderick vroeg mij, in de uitzending, waar ik mijn inspiratie vandaan haalde. Ik vertelde hem dat er zo veel ideeën in mijn hoofd waren gaan zitten en dat ik nu de kans had om dat te realiseren. (lees= uit te gooien ;-))

Al die ideeën in mijn hoofd, dank ik niet alleen aan 30 jaar ervaring, maar ook aan zo veel, ontelbare waardevolle ontmoetingen! Ideeën uitwisselen, ervaringen delen, af en toe een kritische noot, een andere zienswijze, andere mogelijkheden, etc. 
Ik wil daarvoor iedereen heel hartelijk dank zeggen! 

 

Er staat een nieuw jaar voor de deur en mijn wens is

dat 2020 een jaar mag zijn waarin mensen, elkaar blijven inspireren!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Thea Bles (zondag, 29 december 2019 19:29)

  Wat weer een prachtig geschreven blog! Ik ben sowieso trots op jouw als zus zijnde maar nog meer omdat je iedereen in zijn waarde laat en een ander ook het succes gunt! Je bent een Topper eerste klas waar het enthousiasme van af spat, je bent een voorbeeld voor mij en velen! Ben benieuwd wat het komend jaar voor jou in petto heeft en ga het zeker volgen! Hoop dat er nog meer bijzondere dingen op jouw pad mogen komen zoals Roderick zoekt Licht en Mergelrijk het afgelopen jaar!! Geniet van je werk en vooral van je talent!!

 • #2

  Peter van Woudenberg (dinsdag, 31 december 2019 10:43)

  De kansen heb je wel gepakt in 2019. Laat 2020 ook een goed jaar zijn voor jou en Jan.
  Je hebt mij ook weer geïnspireerd met je verhalen en projecten. Bedankt.