Het geeft een super spannend effect om, dmv een spiegel, een schitterend ruimtelijk effect te realiseren. 

Foto 1 laat het huis zien. De muren zijn gemaakt met kurkplaat,  eenvoudig te snijden en te verwerken (workshop kurkplaat) De ramen uit ons assortiment staan super leuk. (Deuren, vensters en architraven)

Precies tegenover de muur, rechts op de foto, is een spiegel geplaatst. Je mag jezelf niet spiegel terug zien.

Vooraan, achter het muurtje van schors (pijl). bouw ik een tafereeltje. Sta je voor het huisje dan is de voorstelling in de spiegel te zien. Het optisch effect maakt, dat het net lijkt, alsof het huis,  naar achteren doorloopt

 

De achterkant van de kurkplaat heb ik hier beplakt met dunne plaatjes schors. Daarna is er hier en daar stukjes Iers mos aangebracht. Het geheel geeft een super naturel look en een sprookjeshuis-look.


De spiegelranden zijn weg gewerkt met stroken stengels De schorstengels zijn eenvoudig door de helft te snijden mbv een stanley mes. Kleine reepjes heb ik gesneden en op de vloer geplakt. Door het herhaal-patroon zie je nu de scheiding van de spiegel niet meer. Perfect!

Op de 2de foto geven de pijlen het gedeelte aan wat je in de spiegel ziet.

Het optische effect wordt versterkt door leuke elementen op de scheiding te plaatsen.

Hier is een houten vat door midden geknipt en opgevuld met kunstgroen. De helft is tegen de spiegel geplakt. Het lijkt nu net of er een hele mand staat!

 

Het werkstuk kreeg een mooie plek in ons kerststal diorama. 

 

Ik hoop er andere mensen mee te inspireren!