Work in progress

Ik wil de komende tijd nog meer van Chris10-aan-het-werk laten zien. Op Instagram en facebook doe ik dat al langer,  zo nu en dan een fotootje plaatsen met waar ik mee bezig ben.

 

In mijn Bio (Wie is Chris10) vertel ik hoe ik ooit, min of meer per ongeluk, begonnen ben met mijn bedrijf in kerstbeelden. Nog een jaar of twee en dan ben ik al dertig jaar in kerstsfeer!

 

In die, bijna 30, jaren heb ik heel veel kerstgroepen (op)gekocht. Om de beeldengroepen compleet te krijgen, iedere groep wel drie, soms vier keer. Want eigenlijk ontbraken er altijd wel een aantal beelden of was het een samengestelde groep waarvan de beelden onderling niet bij elkaar hoorden. Origineel en compleet, dat wilde ik hebben!

Mallen maken, gieten en dan schilderen

Kindjes maken, daar is zo geen kunst aan, zo lijkt het wel. Is het kunst? Ik noem het liever een ambacht. Je hebt de beeldjes wel 'tig' keer in je handen hoor, voordat de Kindje's goed en wel in het kribje kunnen slapen. 

Foto 1: Porseleingips in de (eerder gemaakte) malletjes gegoten.

Foto 2: Wil ik de kindjes inclusief hoofd, armen en benen uit de mal krijgen dan doen we dat met zijn 2en. 

Foto 3 en 4: Het schilderwerk, precisiewerk maar heerlijk rustgevend. Radio aan of een leesboek in mijn oren en het liefst de deur op slot....

Foto 5: 'Wie mooi wil zijn in het werk komt bescheten in de kerk' was een gezegde van mijn schoonmoeder en mij op het lijf geschreven. Ik heb nu eenmaal de gewoonte om mijn penselen schoon te vegen aan mijn kleding. Als ik per ongeluk wel mijn nette kleren aan heb gaat het geheid mis!

 

Foto 6: De glazen van mijn leesbrillen zijn schoongepoetst. Penseeltjes 000 liggen klaar.... het fijne 'werk' kan beginnen!

Om het schilderwerk goed te kunnen zien 👀 heb ik een leesbril nodig. Bril op, bril af. Ik heb me voorgenomen om me daar niet aan te ergeren en het te accepteren zoals het is...dus gaat het goed. 

 

Foto 7 en 8: En dan is er een nieuw engeltje aan het Ashtown firmament.  Engeltjes zijn verkrijgbaar in de webshop.

 


Het originele engeltje had ik tezamen met andere kerstbeeldjes gekocht op Marktplaats. Alle beelden kwamen onthoofd en beschadigd binnen en konden rechtstreeks de kliko in. Alleen het engeltje was goed genoeg om er een mal van te maken.

Ik verstuur veel breekbaar spul. Het is gewoon een kwestie van heel goed inpakken!

 

Over het inpakken vertel ik volgende week nog ietsje meer!

Reactie schrijven

Commentaren: 0