Achtergrond Kerststal diorama

Achter de pallets heb ik ter verduistering zwart toneeldoek gehangen. Daarna zijn er planken kris / kras tegen de pallets bevestigd. Door de openingen die er al in zitten kon ik eerst met lange latten mooi een verdeling maken en bekijken of het naar de zin was. Op de planken hebben we bodems van stevig karton vast geniet. (Die pallets zijn als basis werkelijk ideaal!)
En dan moet het plan wat ik al weken in mijn hoofd heb, gestalte krijgen. Ik wil nl. een straatje met een marktplein.
Ik begin met, wat ik noem, de doosjesfase. Ik plaats kleine doosjes, vierkante en platte vormen en ik snij en knip en plak. Alle lelijke delen en stukken achterwand bedek ik alvast met grotpapier. De mooie warme kleuren geven mij rust in het hoofd om beter creatief te kunnen denken.
Dit is ook de fase dat ik doorlopend gedachtes heb dat het toch niks wordt. Langzamerhand gaan die gedachtes over in een sfeer van: Luctor et emergo. Want een geworstel blijft het.
(Verbaasd ben ik dan over de vele reacties van mensen, die er alle vertrouwen in hebben dat het wel goed komt. Maar dat helpt wel! Heel erg bedankt daarvoor!)

Achter deze architraaf (model-Bmh 02) wil ik een achtergrond plaatsen. Tussen Architraaf (Muurtje) en achtergrond laat ik ca. 6 à 8 cm ruimte. onzichtbaar voor het oog plaats ik dan verlichting. Het effect is meesterlijk!

Het was al lange tijd mijn wens om in het assortiment kleine achtergronden te hebben zoals je ze vroeger ook heel vaak in kerststalletjes geplaatst zag.
Vorig jaar schilderde ik voor de kerk twee achtergronden die precies in de gotische bogen pasten! Het effect was prachtig!


Van deze schilderijen zijn nu kleine achtergronden gemaakt A3 formaat en vanaf vandaag verkrijgbaar in de webshop 
(Grotpapier en Achtergronden) waar je ook het Sterrenpapier vindt.

Tot het volgende BLOG want er valt veel te vertellen! 
Kritiek, commentaar , vragen en meer... plaats het gerust!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  m Boomsma (vrijdag, 13 november 2015 13:27)

  Je hebt weer een goed idee gegeven zonder dat je t wist.Ik werk dit jaar ook met pallets alleen zou ik ze op een andere manier gebruiken ,maar hoe jij ze gebruikt is veel beter.Dank je voor de tip.

 • #2

  Christien (vrijdag, 13 november 2015 13:32)

  Fijn te horen! Succes toe gewenst!

 • #3

  Petra Joosse (maandag, 16 november 2015 11:09)

  Gaaf die plaatjes erachter, super!