Ashtown, kerststal in wintersfeer!

Met de herinnering aan thuis, waar de kerststal rijkelijk met sneeuw werd bestrooid, vond ik het leuk om de kerstbeelden weer eens op (Nederlandse) traditionele wijze neer te zetten.
Als kinderen bespoten we eens de hele Heilige familie met de sneeuw-spuit-bus, wat hadden we een plezier! Ik zie Maria nog voor me  met een hele toef sneeuw op haar hoofd en het Kindje niet alleen gewikkeld in doeken maar bedolven onder een lawine sneeuw. De sporen daarvan heb ik. jaren later, zelf mogen herstellen.
In deze kerststal heb ik gekozen voor een groep uit ons assortiment Terracotta beelden 
En was er toen zoveel sneeuw? Ach, wat doet het er toe ;-) Dit is voor mij, ook een fijn tafereel om naar te kijken en het brengt mij even terug naar mijn kindertijd met vele mooie kerstherinneringen.  

Een kerststal diorama is een opstelling van de tijd rondom de geboorte van Jezus waarbij ook aandacht besteed wordt aan de omgeving. De herberg, een markt, een huiskamer, kinderen die spelen. Hier ontbreekt nog de Heilige familie, het is tenslotte ook nog geen kerst....

Alle gebruikte materialen en beelden zijn verkrijgbaar in de webshop!

Het geeft een sfeervol levendig effect, een kampvuur waar zomaar allerlei tafereeltjes omheen kunnen worden gefantaseerd. Of het nu voor een kerststal is of voor bij een sprookje in een bos, het spreekt tot de verbeelding!

Een kijkje achter de schermen in een Spaans beeldenatelier. Het is een zeer intensief arbeidsproces!
Beelden zijn HIER verkrijgbaar in onze webshop

Bewegende beelden voor in de kerststal of ander  'Efteling' diorama. Handgemaakte Terracotta beelden.
Op dit moment zijn er drie verschillende modellen HIER verkrijgbaar in de webshop.