Vijver maken met kunstwater

Waterstraaltje maken met IJspegelmedium

IJspegel medium >> is verkrijgbaar in de webshop van Ashtown

Sloot (eenvoudige manier)

Voor het maken van bv. een sloot of een vijver is het raadzaam de ondergrond eerst te beschilderen met een mengsel van donkerblauw / groen / zwarte en bruine verf. (TIP: het water niet te blauw maken want dat oogt onnatuurlijk) Daarna een laagje kunstwater aan brengen en laten drogen. Na droging is de laag kristal-helder en lijkt sprekend op (sloot) water. 

UITHARDING: Na 5-6 uur kan het water verder gemodelleerd worden door er bv met een scherp voorwerp krassen in te maken. Volledige droogtijd is ca 48 uur.

De groene bodembedekker is strooisel wat geplakt is met Krippenkleister, een lijm die hier heel geschikt voor is en mooi transparant op droogt.

Een hele mooie rivierbedding maak je natuurlijk met kiezelstenen! Geplakt met Steen-lijmKleine dotjes aanbrengen en de stenen op elkaar plakken. Geef het de tijd te drogen, dan zit het na een dag muurvast!

Op de stenen heb ik naderhand, met IJspegel medium, waterstraaltjes aan gebracht.

Een bakje opvullen met kunstwater moet in etappes worden gedaan omdat de vloeistof een hoge krimp heeft. Tussen de lagen ca 24 uur droogtijd aanhouden.

________________________________________________________________

Kunst water >>  -  IJspegel medium >>
______________________________________________

Het water in het leeuwenfonteintje en de waterput is een combinatie van FL-Water en IJspegel medium.

Met IJspegel medium kan zeer eenvoudig een waterstraaltje worden gemaakt.
Maak met het tuitmondje van de fles goed contact met het beginpunt. Knijp in de flacon en laat de substantie als het ware 'vallen'. 
Valt het straaltje er toch meteen weer af, dan proberen het met een stopnaald  (of iets dergelijks) weer op het beginpunt vast te plakken. Als de straal op zijn plek zit dan er vooral af te blijven en het de kans geven om te drogen!
Watergolfjes maken: Door tijdens het droogproces van het kunstwater er zo nu en dan, hier en daar, streepjes gel op te spuiten, ontstaan er 'golfjes'.


(IJs) vijver gemaakt met waterfolie

Leg een klein stukje water- of (IJs) folie >> op een zwarte ondergrond. (Ook kan de ondergrond worden geschilderd in grauwe kleuren. Plaats daarover een brug. Decoreer met bv. stenen, grint, schors, hekjes, grotpapier. Strooi een beetje *kunstsneeuw op de bevroren waterpartij en klaar is het winterse stilleven!

 

*IJs-tip: Bij veel items die u koopt zitten kleine zakjes zout voor het absorberen van vocht. Dit zijn prachtige 'ijskristallen' en doen het goed in combinatie met kunstsneeuw!

Waterfolie is verkrijgbaar in de webshop. Net als (handgemaakt) Grotpapierverschillende soorten Mos en diverse kleuren Grind. En natuurlijk zijn er hele leuke Bruggen