Ik was iemand die never-en-nooit ook maar iets aan sport en beweging deed. Op school met gym altijd als laatste uitgekozen worden, had er mee voor gezorgd dat ik er een enorme hekel had. Dus toen ik ouder werd was mijn motto: toen niet dan nu ook niet! Ook was ik er helemaal van overtuigd dat ik het toch niet kon.
Eind juli 2007 keek ik naar het TV programma 'Het gevoel van de Nijmeegse Vierdaagse'. Mijn schoonzoon had twee edities daarvoor mee gedaan. Ik was mee geweest als supporter en vond het een geweldig evenement.
In een split second bedacht ik mij dat het misschien mogelijk zou kunnen zijn, om een Nijmeegse Vierdaagse te lopen, als ik maar ging trainen....

Ik ben van de bank opgestaan en.....

heb als eerste wandelschoenen en wandel-sokken gekocht. Ook een MP3-speler waarop ik al mijn favoriete muziek heb gezet. Ik wist van te voren dat muziek onderweg een must zou zijn. Ik zou het anders saai gaan vinden. Tevens kocht ik een rugzak om koffie, brood en koek mee te kunnen nemen. Ik wilde om de 5 kilometer(!) een rustpauze inlassen en dan is onderweg koffie drinken wel heel erg leuk.....toch? 

 

30 juli 2017 was de eerste wandeling een feit en ik had meteen drie dagen spierpijn. Zo ben ik de afstanden langzaam op gaan bouwen. Iedere kilometer erbij voelde als een overwinning. Het belangrijkste was...ik vond het leuk! Er ging een wereld voor mij open. Mijn eigen omgeving verkennen en daarin ook verdwalen!

Mijn belevenissen ben ik gaan filmen en vloggen. De 24 vlog's zijn toen gepubliceerd door 50plus Friesland. Ik heb ze hieronder even bij elkaar gezet.