Christina Maria Tolsma, geboren op 31 maart 1958...

...en opgegroeid op De Heide, een kleine buurtschap bij St. Nicolaasga, op een boerderij samen met 4 zusjes, één broer en heel veel buurkinderen.

Na de Lagere School ging ik naar de MAVO en daarna naar de Vormingsklas. De VK was een overbruggingsjaar voordat ik met een opleiding in de zorg kon beginnen. 

Het werd 2 jaar werken en leren in Geriatrisch Verpleeghuis, Nieuw Toutenburg in Noordbergum. 

Inmiddels was ik Jan tegen gekomen en kreeg ik verkering, verliefd en verloofd! Ik ging werken, deels als bezigheids-therapeute / verzorgende in een, toen nog, bejaardenhuis in 

St. Nicolaasga.

Jan en ik zijn getrouwd in 1980 en in '83, '85 en '90 kregen wij drie prachtige dochters. In 1990 heb ik het werken in de zorg vaarwel gezegd, werd full-time moeder en kreeg zo de kans om nog meer creatief bezig te zijn.

Sinds 1994 heb ik een bijzondere hartsvriendin. Ik ben ook haar curator en dat maakt onze band nog closer. Wat leer ik veel van haar! Ik noem haar mijn zorgkind.

Trekzak spelen is een hobby wat ik veel meer zou moeten doen. Tegenwoordig wandel ik veel, hoe en wat kun je hier lezen in mijn BLOG.

Ik ben ik een hele trotse Beppe van een 4 kleinkinderen! Pure rijkdom! Daar maak ik tijd voor vrij, al heb ik het nog zo druk! Donderdags pas ik op, ben ik fulltime Beppe en als het even kan nog vaker. 

 


Als kind was ik al dol op kerst en knutselde van zilverpapier kerstboom versiering. Van huis uit Katholiek hadden wij ook een kerststal met de mooiste beeldjes. Eenmaal getrouwd en kinderen miste ik dat met kerst. Het was een kale boel, alleen een boom.

Het was november 1989. Mijn dochter kreeg op haar verjaardag van een vriendinnetje een speelgoed malletje om gipsen vogeltjes te maken. Ik vond dat zo leuk en ging er zelf mee aan de slag. Uit mijn tijd als bezigheidstherapeute wist ik waar ik mallen voor een kerstgroep kon kopen. Een jaar later ging ik zelf mallen van oude kerstgroepen maken, gieten... schilderen en zo is het begonnen!Terwijl ik heerlijk creatief zat te wezen bedacht ik de bedrijfsnaam Ashtown (= Jiskested- as-stad) Het is de bijnaam van mijn woonplaats Idskenhuizen letterlijk naar het Engels vertaald. In 2003 kwam er een website en in 2008 de webshop.

 

Ik voel me een bevoorrecht mens want ik mocht van mijn hobby mijn werk maken. 

De vele facetten van het hebben van een bedrijf, het ondernemen, vind ik fantastisch. I
Voor mij betekent het creatief zijn en het is een uitdaging, iedere dag weer. Ik hou ervan!
Mijn ideeën komen overal en nergens vandaan,. Bij het inkopen van onze producten hanteer ik graag de volgende stelregel: 'Ik vind het leuk en dan zijn er vast mensen die het ook leuk vinden'.

 

Ik hoop er nog mooi een aantal jaren mee door te gaan!