Waterput Nazareth

Geïnspireerd op Pinterest én door de materialen in ons assortiment maakte ik deze waterput(ten).

Put met 4 water stralen.


Van hout / mdf maakte ik het geraamte en dat bepleisterde ik met kneedbeton. Het waterbakje, ook opgetrokken van MDF beplakte ik met baksteentjes die na droging werden gevoegd. De binnenkant van het waterbakje werd ook weer met kneedbeton bepleisterd.

Met ijspegelmedium heb ik eerst op een gladde ondergrond 'sliertjes / waterstraaltjes' getrokken, steeds laten drogen, en dit net zo lang herhaalt totdat er een behoorlijke waterstraal was. Als dit is uitgehard is het slechts eenvoudig opplakken in de fontein-opening. Het effect is net echt!


Put met 'katrol'

De put bouwde ik met de gevelstenen (grote maat). Houten balkjes bekleedde ik met baksteentjes (middel) 

Details maak ik mbv allerhande materialen.

Wanneer je dan alles in één kleur schilderd is het resultaat verbluffend! 

(Klik op de foto's voor meer informatie)

 Waterput buiten de stadspoort

Opdracht: Bethlehem begint / eindigt met een stadspoort. 

Ik bedacht een drie-in-één constructie, dus werd het Poort, een geitenhokje en een watertappunt. Een trap geknutseld van stukjes MDF. Voor ik met bouwschuim aan de slag ging plakte ik eerst plastic waar ik géén bouwschuim wilde hebben!. Als het bouw (PUR) schuim goed is gedroogd kun je het gemakkelijk in vorm snijden,

Het idee van deze waterbak ontdekte ik ook ergens op Pinterest. Goed naar de foto's kijken, en ach, het komt niet op de cm nauwkeurig. De achterkant van het watertappunt bepleisterde ik met kneedbeton. Dat heeft zo'n origineel authentiek effect.