Een bedoeïenentent maken, eindelijk! Dat stond al zo lang op mijn 'kerststaldiorama-bucketlijst'

In het assortiment (Bloemen, planten en bomen) hebben we kunststakken. Die heb ik gebruikt om tentstokken van te maken. Van deze takken weet ik zeker dat ze niet gaan breken en sterk genoeg zijn.

In een stukje hechthout heb ik een aantal gaatjes geboord en daarin de staken geplakt met Krippenkleister (Uit het assortiment lijm) Dit goed laten drogen en daarna een stofje, afkomstig van een shawl, erom heen gedrapperd. Met jutetouw heb ik de stof op verschillende punten vast geknoopt (en gelijmd). Kleine stukjes hout heb ik dienst laten doen als tentharingen, ook met touw omwikkeld.
Ik heb er deze Maria ingezet uit de groep 'Op de vlucht naar Egypte'. Hier heeft ze mooi de ruimte om haar Kindje borstvoeding te geven. Maar de tent is bedoeld voor de Koningen met hun gevolg. 

In de kringloop vond ik wat potjes. Een paar stukjes hout opelkaar gelijmd werd een kistje. Verder gepimpd met kraaltjes, kettingkjes en kant. Lijmen... drogen...
Toen alles eerst in een basiskleur gespoten, matzwart. Tot slot de finishing touch. Goud en zilververf met hier en daar rood en groen (edelstenen....) 
De cadeautjes voor Kindje Jezus, het goud, wierrook en mirre zijn klaar!