Ashtown BLOG

 

 

Al zolang heb ik de wens om mijn creatieve uitspattingen d.m.v. een BLOG te delen. Maar hoe doe ik dat en hoe moet dat? En toen las ik een hele goede tip. Bloggen leer je door het gewoon te doen.

OK... daar gaan we dan!

 


Instagram

Ik ben van de generatie die nog weten wanneer ze voor het eerst TV-toestel kregen. 

 

Wij kregen televisie in 1964, aanleiding waren de Olympische spelen in Tokio. Toen hoefden we niet meer op woensdag- en zaterdagmiddag naar de buren. Wat genoten wij van de programma's, jeugdseries in zwart/wit.

 

In de 1993 kregen wij een computer met floppy's! Mijn man en ik hebben toen een computercursus gevolgd bij Scheidegger. We kregen een toetsenbord mee naar huis en moesten dat aansluiten op de TV. Zo konden we oefenen.....we leerden toen programmeren. Daar is bij mij niets van blijven hangen! :-)))


meer lezen

Nijmeegse Vierdaagse, I did it!

Mijn leven lang haatte ik sport en heb nog nooit ook maar iets aan beweging gedaan. Nou ja, sinds een jaar of twee heb ik een e-bike en nu pak ik wel geregeld de fiets. That's all. 

Kwam ik wandelaars tegen dan dacht ik hooguit... hebben die mensen niets beters te doen? Ik had daar geen tijd voor, nee....druk...druk.

 

Mijn schoonzoon heeft de Nijmeegse 4 Daagse 2x gelopen en ik, zijn schoonmoeder, was een enthousiaste supporter. Vorig jaar deed hij niet mee en volgde ik het spektakel voor TV.

 

De laatste dag zag ik al die mensen binnen komen en toen ging er bij mij een knop om...

meer lezen

Nieuwe fase, ik ben Beppe!

Vorige week, donderdag 26 april 2018, zijn wij voor het eerst grootouders, Pake en Beppe geworden van een prachtig jongetje: Simme Harmen

Simme is bijna 7 pond, 51 cm lang en met zijn moeder, onze jongste dochter, is het ook prima!

Alle clichés zijn waar, wat is dit een groot voorrecht om mee te mogen maken. De weg er naar toe was niet vanzelfsprekend, des te meer doet het je beseffen wat voor een groot wonder de geboorte van een kindje is.

 

Zelf hebben wij drie dochters en nu dan een kleinzoon, ik heb het nog maar drie keer over een zij gehad ;-)

meer lezen

Klaar met de Vlogs, het is Kerstmis!

15 Vlogs verder en alles staat! De komende dagen genieten van het resultaat!

Het was uiteindelijk toch een feestje om te maken, ik ben tevreden en blij met het eindresultaat!

We hopen dat je er van hebt genoten en dat het voor inspiratie heeft gezorgd!

And last but not least...

Hele gezellige Kerstdagen toe gewenst!

meer lezen

Vloggen en kerststal opbouwen

Ik heb een idee.... en als ik iets in mijn hoofd heb...
Het is namelijk zo, tegenwoordig vlog ik! Mezelf filmen en opnemen terwijl ik iets aan het doen ben, waarvan ik het idee heb dat anderen het misschien wel leuk vinden om dat te bekijken.
Sinds eind juli ben ik aan het wandelen geslagen en dat hele proces, van helemaal niets geen beweging tot wandelaar, dat leg ik vast voor de eeuwigheid. Ik vlog mijn belevenissen.

Ik vind het leuk werk, dat vloggen en filmpjes maken. En waarom zal ik het proces van het opbouwen van mijn kerst diorama niet gaan vloggen?! Dan kan iedereen zien dat het toch wel een hele klus is!  Misschien breng ik anderen op ideeën, dat zou helemaal leuk zijn. 

Dit jaar wil ik onze antieke Franse buffetkast ombouwen, als basis natuurlijk uitermate geschikt. Zo'n kast leent zich er heel goed voor. Hoe ik het heb aangepakt en hoe ik ben begonnen vertel ik in de 1ste Vlog! 

meer lezen

Simmertied / Zomertijd... schilderen

Het is nog lang geen kerst... maar wij zijn heel druk met alle voorbereidingen daar naar toe! 

De voorraad is voor een groot gedeelte al binnen maar nog niet alles staat in de webshop. Komt nog!

 

Ik ben vrijwel ieder moment fulltime bezig met het beschilderen van verschillende nostalgische kerstgroepen. De eerste kerstgroep>>  is nu weer op voorraad.

 

meer lezen

Kerststal-drukte en -diorama

In kerststal-city is het weer toptijd. Veel bestellingen, veel aanloop tijdens onze Open Huisdagen.

En ik geniet volop! Wat ben ik een bevoorrecht mens met zulk leuk werk.

 

Hierbij een kleine update van het kerststal diorama wat nu bij ons in de hal staat.

Het was even wennen, niet meer in de huiskamer, maar eigenlijk valt het ook weer niet tegen. De reacties die we krijgen zijn erg leuk! 

Er mocht dit jaar een nieuwe herberg komen. Was het nodig? Nee, maar ik vind het zulk leuk werk! 

 

meer lezen 2 Berichten

STOPcontact VerSTOPt

De kleine herdersjongen brengt zijn paardje naar de stal... 

Hij was ook een prima hulpje voor mij. Ik moest namelijk iets verdoezelen... een heel hinderlijk geval wat totaal niet in mijn bijbels landschap paste. Meestal druk ik daar een struik of plant tegen aan maar dit keer werkte mijn creatieve brein goed mee.

 

Herder... paard...stal...staldeur! En daar was het idee geboren!

 

Het begon zo....

meer lezen 2 Berichten

D(io)rama 2016 (deel 1)

meer lezen 3 Berichten

OPEN HUIS 2016

T/m 17 december houden we iedere zaterdag

OPEN HUIS.

De actuele informatie vindt je op de pagina 'Openingstijden & Beurs-agenda' 
Er is alle gelegenheid om, op je gemak, ons hele assortiment te bekijken. Onder het genot van een kopje koffie of thee geven we graag advies en tips. 

We vinden het leuk om ervaringen uit te wisselen. 

 

Hierbij een foto-impressie:                        


meer lezen 0 Berichten

Zo gezellig een kampvuur....

 

Liedjes in je hoofd, dat overkomt iedereen wel eens. De ene keer is het leuk, de andere keer hinderlijk.


Als ik met onze kampvuurtjes in de weer ben is er altijd

één-en-hetzelfde liedje wat door mijn hoofd spookt.
Het is een leuk liedje zolang u mij niet hoort zingen!


Ik kon het niet laten en voor de grap heb ik het liedje onder het filmpje gezet. Nu is het voor eens en voor altijd samen vereeuwigd.

meer lezen 2 Berichten

Kijkje achter de schermen.

De eerste zending terracotta beelden is binnen! 

Vanaf dag één ben ik helemaal gecharmeerd van de vriendelijke, eenvoudige uitstraling van deze figuren!

 

Voor deze mannen, vrouwen en kind-figuren wil ik een landelijk dorp bouwen met een herberg en een marktplein.

Ook komt er een 'eeuwenoude' stal, een grot, een lucht vol engelen en een schapenweide. Natuurlijk ook een bos met vogels en dieren. 

Ze worden bakker, slager, schoenmaker of timmerman en misschien ook nog wel iets anders. De vrouwen doen de was of halen water, verkopen fruit, groente en bloemen. De kinderen spelen met elkaar of rijden op een ezeltje. Leven in de brouwerij!

 

meer lezen 0 Berichten

Op (inkoop)reis geweest!

In de vorige BLOGS schreef ik al over mijn kooplust wat betreft het Ashtown assortiment. We gunnen je nog verder een kijkje achter de schermen. 
 

Op zeker moment bedacht ik me, dat het natuurlijk het allerbeste is, om naar onze leveranciers af te reizen, daar hoogst persoonlijk de producten te bekijken en ter plekke in te kopen. Er gaat, per slot van rekening, niets boven de baas zelf ;-)
Dus zat er 'helaas' niets anders op om een reisje naar Spanje te boeken.
(Over dit idee heb ik niet lang na hoeven denken)

 

meer lezen 1 Berichten

Vervolg kooplust...

Ik wil toch graag nog wat toevoegen aan de vorige BLOG post. Het zou nu de indruk kunnen wekken dat ik zomaar, lukraak, alles bij elkaar koop. En ik hanteer wel degelijk een strategie!


Ooit ben ik begonnen met het maken en verkopen van kerstgroepen en langzamerhand kwam daar van alles bij.

 

Het begon met waterputjes en kampvuurtjes. Op dit moment kan met ons assortiment bijvoorbeeld een leuk miniatuur huishouden of markthal mee worden ingericht.

meer lezen 1 Berichten

Kooplust

Op dit moment ben ik druk bezig met inkopen van nieuw assortiment! Er komt o.a. een hele uitgebreide lijn, machtig mooie, te gekke meubeltjes en accessoires van 'gietijzer', 30 verschillende items! (eind mei komt deze serie binnen)

 

Superleuk voor herbergen, minituintjes, muizenhuizen, poppenhuizen en tuintjes... noem maar op!

 

Ook nieuwe mandjes, nog meer terracotta en mini-keuken-dingetjes als strijkplank met strijkbout, zo leuk voor een mini huishoudinkje.

meer lezen 0 Berichten

Engeltjes...

Engeltjes in het luchtruim zwevend en Gloria in Excelsis Deo. Een engel is zo'n bijzonder beeld in de kerststal. Die herders zijn zich indertijd natuurlijk een hoedje geschrokken!

 

Het is ieder jaar een feestje om het herder veld in te richten. Ook een crime want ik hang de engeltjes aan het 'plafond' aan een zwart draadje. Maar geen enkele engel blijft recht hangen! Ze draaien je altijd de kont toe. Dus geef ik ze zo nu en dan een duwtje in de hoop dat ze mij eens recht in de ogen (blijven) kijken.
Ik maak en schilder ook zelf engeltjes...

meer lezen 0 Berichten

Nog een stal.

We hebben meerdere producten in het assortiment die uitnodigen om er iets meer mee te gaan doen.

 

Kleine stalletjes die geschikt zijn om de dieren een plekje te geven en met een kleine aanpassing is het een leuk kerststalletje. Met nog een kleine toevoeging is het een allerschattigst stalletje met een bijzondere touch!

 

Lees en kijk verder bij:
Het kerststalletje met rieten dak

1 Berichten

De stal in wording

Het verhaal.......
'De kerststal is op dit moment, nog volop in gebruik door het eigen volk. In een hoekje van de stal zitten kleine kindjes in de tobbe. Moeder wast ondertussen alle kleding op de hand. De geit op de achtergrond kijkt argwanend toe...'

 

Dit jaar hebben we een nieuwe stal ontworpen en gemaakt.  We hebben de muren en zolder versmalt naar binnen laten lopen. Op deze manier heb je een heel goed zicht op alles, wat er zich in de stal afspeelt.

meer lezen 2 Berichten