Ashtown BLOG

Al zolang heb ik de wens om mijn creatieve uitspattingen d.m.v. een BLOG te delen. Maar hoe doe ik dat en hoe moet dat? En toen las ik een hele goede tip. Bloggen leer je door het gewoon te doen.

OK... daar gaan we dan!

Simmertied / Zomertijd... schilderen

Het is nog lang geen kerst... maar wij zijn heel druk met alle voorbereidingen daar naar toe! 

De voorraad is voor een groot gedeelte al binnen maar nog niet alles staat in de webshop. Komt nog!

 

Ik ben vrijwel ieder moment fulltime bezig met het beschilderen van verschillende nostalgische kerstgroepen. De eerste kerstgroep>>  is nu weer op voorraad.

 

meer lezen

Kerststal-drukte en -diorama

In kerststal-city is het weer toptijd. Veel bestellingen, veel aanloop tijdens onze Open Huisdagen.

En ik geniet volop! Wat ben ik een bevoorrecht mens met zulk leuk werk.

 

Hierbij een kleine update van het kerststal diorama wat nu bij ons in de hal staat.

Het was even wennen, niet meer in de huiskamer, maar eigenlijk valt het ook weer niet tegen. De reacties die we krijgen zijn erg leuk! 

Er mocht dit jaar een nieuwe herberg komen. Was het nodig? Nee, maar ik vind het zulk leuk werk! 

 

meer lezen 2 Berichten

STOPcontact VerSTOPt

De kleine herdersjongen brengt zijn paardje naar de stal... 

Hij was ook een prima hulpje voor mij. Ik moest namelijk iets verdoezelen... een heel hinderlijk geval wat totaal niet in mijn bijbels landschap paste. Meestal druk ik daar een struik of plant tegen aan maar dit keer werkte mijn creatieve brein goed mee.

 

Herder... paard...stal...staldeur! En daar was het idee geboren!

 

Het begon zo....

meer lezen 2 Berichten

D(io)rama 2016 (deel 1)

meer lezen 3 Berichten

OPEN HUIS 2016

T/m 17 december houden we iedere zaterdag

OPEN HUIS.

De actuele informatie vindt je op de pagina 'Openingstijden & Beurs-agenda' 
Er is alle gelegenheid om, op je gemak, ons hele assortiment te bekijken. Onder het genot van een kopje koffie of thee geven we graag advies en tips. 

We vinden het leuk om ervaringen uit te wisselen. 

 

Hierbij een foto-impressie:                        


meer lezen 0 Berichten

Zo gezellig een kampvuur....

 

Liedjes in je hoofd, dat overkomt iedereen wel eens. De ene keer is het leuk, de andere keer hinderlijk.


Als ik met onze kampvuurtjes in de weer ben is er altijd

één-en-hetzelfde liedje wat door mijn hoofd spookt.
Het is een leuk liedje zolang u mij niet hoort zingen!


Ik kon het niet laten en voor de grap heb ik het liedje onder het filmpje gezet. Nu is het voor eens en voor altijd samen vereeuwigd.

meer lezen 2 Berichten

Kijkje achter de schermen.

De eerste zending terracotta beelden is binnen! 

Vanaf dag één ben ik helemaal gecharmeerd van de vriendelijke, eenvoudige uitstraling van deze figuren!

 

Voor deze mannen, vrouwen en kind-figuren wil ik een landelijk dorp bouwen met een herberg en een marktplein.

Ook komt er een 'eeuwenoude' stal, een grot, een lucht vol engelen en een schapenweide. Natuurlijk ook een bos met vogels en dieren. 

Ze worden bakker, slager, schoenmaker of timmerman en misschien ook nog wel iets anders. De vrouwen doen de was of halen water, verkopen fruit, groente en bloemen. De kinderen spelen met elkaar of rijden op een ezeltje. Leven in de brouwerij!

 

meer lezen 0 Berichten

Op (inkoop)reis geweest!

In de vorige BLOGS schreef ik al over mijn kooplust wat betreft het Ashtown assortiment. We gunnen je nog verder een kijkje achter de schermen. 
 

Op zeker moment bedacht ik me, dat het natuurlijk het allerbeste is, om naar onze leveranciers af te reizen, daar hoogst persoonlijk de producten te bekijken en ter plekke in te kopen. Er gaat, per slot van rekening, niets boven de baas zelf ;-)
Dus zat er 'helaas' niets anders op om een reisje naar Spanje te boeken.
(Over dit idee heb ik niet lang na hoeven denken)

 

meer lezen 1 Berichten

Vervolg kooplust...

Ik wil toch graag nog wat toevoegen aan de vorige BLOG post. Het zou nu de indruk kunnen wekken dat ik zomaar, lukraak, alles bij elkaar koop. En ik hanteer wel degelijk een strategie!


Ooit ben ik begonnen met het maken en verkopen van kerstgroepen en langzamerhand kwam daar van alles bij.

 

Het begon met waterputjes en kampvuurtjes. Op dit moment kan met ons assortiment bijvoorbeeld een leuk miniatuur huishouden of markthal mee worden ingericht.

meer lezen 1 Berichten

Kooplust

Op dit moment ben ik druk bezig met inkopen van nieuw assortiment! Er komt o.a. een hele uitgebreide lijn, machtig mooie, te gekke meubeltjes en accessoires van 'gietijzer', 30 verschillende items! (eind mei komt deze serie binnen)

 

Superleuk voor herbergen, minituintjes, muizenhuizen, poppenhuizen en tuintjes... noem maar op!

 

Ook nieuwe mandjes, nog meer terracotta en mini-keuken-dingetjes als strijkplank met strijkbout, zo leuk voor een mini huishoudinkje.

meer lezen 0 Berichten

Engeltjes...

Engeltjes in het luchtruim zwevend en Gloria in Excelsis Deo. Een engel is zo'n bijzonder beeld in de kerststal. Die herders zijn zich indertijd natuurlijk een hoedje geschrokken!

 

Het is ieder jaar een feestje om het herder veld in te richten. Ook een crime want ik hang de engeltjes aan het 'plafond' aan een zwart draadje. Maar geen enkele engel blijft recht hangen! Ze draaien je altijd de kont toe. Dus geef ik ze zo nu en dan een duwtje in de hoop dat ze mij eens recht in de ogen (blijven) kijken.
Ik maak en schilder ook zelf engeltjes...

meer lezen 0 Berichten

Nog een stal.

We hebben meerdere producten in het assortiment die uitnodigen om er iets meer mee te gaan doen.

 

Kleine stalletjes die geschikt zijn om de dieren een plekje te geven en met een kleine aanpassing is het een leuk kerststalletje. Met nog een kleine toevoeging is het een allerschattigst stalletje met een bijzondere touch!

 

Lees en kijk verder bij:
Het kerststalletje met rieten dak

1 Berichten

De stal in wording

Het verhaal.......
'De kerststal is op dit moment, nog volop in gebruik door het eigen volk. In een hoekje van de stal zitten kleine kindjes in de tobbe. Moeder wast ondertussen alle kleding op de hand. De geit op de achtergrond kijkt argwanend toe...'

 

Dit jaar hebben we een nieuwe stal ontworpen en gemaakt.  We hebben de muren en zolder versmalt naar binnen laten lopen. Op deze manier heb je een heel goed zicht op alles, wat er zich in de stal afspeelt.

meer lezen 2 Berichten

Op de markt is van alles te koop!

Vandaag is het hier marktdag! (en morgen en overmorgen ook)


Een kruikenverkoopster, de bakker en de smid, een vis verkoopster en een poelier, een groentestalletje (waar ook bosjes rozen staan uitgestald) het is er allemaal.


De verschillende tafereeltjes brengen leven in de brouwerij en sfeer in het diorama. Het is een feestje om naar te kijken. 


Bethlehem is druk.... er staat natuurlijk van alles te gebeuren. Maar vandaag is er een levendige handel!

meer lezen 4 Berichten

Plaats genoeg hier in de herberg!

Ik wilde dit jaar heel graag een straat met een plein maken. Want daar kun je veel laten gebeuren, zoals een markt met verschillende mensen en hun koopwaar uitstallen! Natuurlijk moest er ook weer een herberg komen. 

Door het neerzetten en uitvouwen van dozen kon ik mij eerst een beeld vormen en bepalen hoe de straat gemaakt zou moeten worden. Dat  werkte zo handig! Ik besloot hetzelfde karton ook maar als basis te gaan gebruiken. Ik plakte er grotpapier op, gauw vast nieten op de bodem en dacht op deze manier snel klaar te zijn. Wat een FIASCO!

meer lezen 5 Berichten

Waterval Kerststal diorama

Een paar uurtjes knutselen en je hebt geweldige eye-catcher in je kerst diorama staan.

Met veel plezier heb ik deze gemaakt en ik hoop dat de foto's goed laten zien hoe gemakkelijk het maken van deze waterval eigenlijk is.

 

 

Deze aflevering heeft een permanente plek gekregen in de workshop hoek

3 Berichten

Achtergrond Kerststal diorama

Achter de pallets heb ik ter verduistering zwart toneeldoek gehangen. Daarna zijn er planken kris / kras tegen de pallets bevestigd. Door de openingen die er al in zitten kon ik eerst met lange latten mooi een verdeling maken en bekijken of het naar de zin was. Op de planken hebben we bodems van stevig karton vast geniet. (Die pallets zijn als basis werkelijk ideaal!)
En dan moet het plan wat ik al weken in mijn hoofd heb, gestalte krijgen. Ik wil nl. een straatje met een marktplein.
Ik begin met, wat ik noem, de doosjesfase. Ik plaats kleine doosjes, vierkante en platte vormen en ik snij en knip en plak. Alle lelijke delen en stukken achterwand bedek ik alvast met grotpapier. De mooie warme kleuren geven mij rust in het hoofd om beter creatief te kunnen denken.
Dit is ook de fase dat ik doorlopend gedachtes heb dat het toch niks wordt. Langzamerhand gaan die gedachtes over in een sfeer van: Luctor et emergo. Want een geworstel blijft het.
(Verbaasd ben ik dan over de vele reacties van mensen, die er alle vertrouwen in hebben dat het wel goed komt. Maar dat helpt wel! Heel erg bedankt daarvoor!)
meer lezen 4 Berichten

Start opbouw kerststal diorama 2015

De afgelopen maanden is er een kleine uitbreiding gerealiseerd van wat ik altijd, onze 'zomerresidentie' noem. En de hele zomer heb ik naar dit moment uitgekeken! Al jarenlang staat er bij ons op de zolder een mooi grote groep kunststofbeelden. Vanwege weer en wind konden die, als de tijd daar was, nooit buiten staan. Nu was er eindelijk de gelegenheid om een sfeervolle hoek in ons tuinhuis te maken. 
En het is echt super!! Heerlijke stoelen, geurkaarsje, olielampje en een wijntje, dit is GENIETEN!
Naast deze primeur was er nog eentje. Ik heb het neerzetten van deze beeldengroep uit handen gegeven en het is bovendien gelukt om me er (bijna) niet mee te bemoeien! (Bedankt toppers voor alle hulp! )

meer lezen 2 Berichten