Ashtown BLOG

 

 

Al zolang heb ik de wens om mijn creatieve uitspattingen d.m.v. een BLOG te delen. Maar hoe doe ik dat en hoe moet dat? En toen las ik een hele goede tip. Bloggen leer je door het gewoon te doen.

OK... daar gaan we dan!

 


Het grote werk

Eerder deze week moest ik mijn plekje in de keuken delen met een kameel want er was voor deze joekel geen plaats in mijn (te) volle atelier!

 

Vroeger schilderde ik altijd in de keuken. Totdat ik op een morgen beneden kwam en geen plek meer had om de theepot ergens neer te zetten. Toen kwam er een atelier en dat is nu de meest gebruikte ruimte in mijn huis. Het is ook nog eens een kwestie van een deur dichtdoen om de rommel achter je te laten. Heerlijk!

 

Maar op dit moment is het 'nood breekt wet' want dit is een echt last(ig)dier! Hij hoort bij de 60 cm groep.

 

Die beelden groep, dat is echt een hele grote klus....

meer lezen

Tante Maria en schildertechniek

Vroeger waarschuwden onze kinderen vooraf hun vriendjes en vriendinnetjes als ze hen mee naar huis namen te spelen  "Schrik niet maar onze moeder heeft allemaal heiligenbeelden"...


Er is een prachtige nieuwe periode in ons leven gekomen en langzamerhand maakt onze kleinzoon ook kennis met de markante werkzaamheden van zijn grootmoeder.
Ik was gelukkig in de buurt om deze foto te maken toen mijn man met een voorstellingsrondje bezig was: 
"zo... en dit is tante Maria" 
hoorde ik hem zeggen...😂🤦‍♀️

 

Jaren geleden was er een beeldenatelier in Asten (NB). Daar kocht ik veel onbeschilderde beelden want het schilderwerk kon ik zelf beter ;-) . Het waren helle mooie Mariabeelden en prachtige grote kerstgroepen. Helaas is de eigenaar overleden. Het atelier werd overgedaan naar een ander bedrijf. Die heeft de kwaliteit van het beelden gieten niet kunnen handhaven en inmiddels is er van al die mooie kerstgroepen en heiligenbeelden, helemaal niets meer over. Zo jammer!

Dit Mariabeeld, een zg. gekroonde Maria van 1.30 meter, komt er ook nog vandaan. Op de terugweg van een vakantie in Limburg zijn we er met onze caravan langs gereden en hebben haar, met nog drie exemplaren, mee genomen. Bedden in de caravan plat en hupsakee, alle Maria's 'gezusterlijk' naast elkaar gelegd. Drie exemplaren waren al gauw verkocht en dit beeld.... ben ik enorm aan gehecht! 

meer lezen 4 Berichten

Work in progress

Ik wil de komende tijd nog meer van Chris10-aan-het-werk laten zien. Op Instagram en facebook doe ik dat al langer,  zo nu en dan een fotootje plaatsen met waar ik mee bezig ben.

 

In mijn Bio (Wie is Chris10) vertel ik hoe ik ooit, min of meer per ongeluk, begonnen ben met mijn bedrijf in kerstbeelden. Nog een jaar of twee en dan ben ik al dertig jaar in kerstsfeer!

 

In die, bijna 30, jaren heb ik heel veel kerstgroepen (op)gekocht. Om de beeldengroepen compleet te krijgen, iedere groep wel drie, soms vier keer. Want eigenlijk ontbraken er altijd wel een aantal beelden of was het een samengestelde groep waarvan de beelden onderling niet bij elkaar hoorden. Origineel en compleet, dat wilde ik hebben!

meer lezen 0 Berichten

Harrie en Floris

De afgelopen jaren nam de drukte van alle Ashtown-werkzaamheden 

toe en verdween het beelden maken en beschilderen langzamerhand

naar de achtergrond. Nu ik met de beurzen ben gestopt was er de

afgelopen weken wat meer tijd en heb ik zelfs nieuwe herders en

engeltjes gemaakt.

 

Vorige keer presenteerde ik Gerben en deze week
😊Harrie en Floris!


*Bij de foto: van links naar rechts: mal - nieuw beeld - oud beeld - harrie zonder voeten 
ontbrekend op de foto een 'steunmal' nodig om een mooi model beeld te gieten

meer lezen 1 Berichten

De herder (with no name ;-))

Er is, voor het eerst in enkele jaren, een nieuwe herder in de Made-in-Ashtown collectie gekomen. Nu wij niet meer met onze producten op beurzen staan is er toch meer tijd om me aan het beelden-maken / schilderwerk / vak te wijden. 

 

Van deze herder kon ik een mal maken dankzij Okke Amsing. Hij is een verwoed verzamelaar en heeft al vele mooie beelden op de kop weten te tikken. 

 

Op deze herder had ik mijn zinnen gezet. Ik vind hem apart, schitterend! Steeds meer krijg ik de vraag naar extra herders. De kerststal uitgebreider neerzetten, dan alleen een stal-met-beelden, is hoe langer hoe meer in trek. 
Nou, dan is deze herder een plaatje!

 

meer lezen

Instagram

Ik ben van de generatie die nog weten wanneer ze voor het eerst TV-toestel kregen. 

 

Wij kregen televisie in 1964, aanleiding waren de Olympische spelen in Tokio. Toen hoefden we niet meer op woensdag- en zaterdagmiddag naar de buren. Wat genoten wij van de programma's, jeugdseries in zwart/wit.

 

In de 1993 kregen wij een computer met floppy's! Mijn man en ik hebben toen een computercursus gevolgd bij Scheidegger. We kregen een toetsenbord mee naar huis en moesten dat aansluiten op de TV. Zo konden we oefenen.....we leerden toen programmeren. Daar is bij mij niets van blijven hangen! :-)))


meer lezen 0 Berichten

Nijmeegse Vierdaagse, I did it!

Mijn leven lang haatte ik sport en heb nog nooit ook maar iets aan beweging gedaan. Nou ja, sinds een jaar of twee heb ik een e-bike en nu pak ik wel geregeld de fiets. That's all. 

Kwam ik wandelaars tegen dan dacht ik hooguit... hebben die mensen niets beters te doen? Ik had daar geen tijd voor, nee....druk...druk.

 

Mijn schoonzoon heeft de Nijmeegse 4 Daagse 2x gelopen en ik, zijn schoonmoeder, was een enthousiaste supporter. Vorig jaar deed hij niet mee en volgde ik het spektakel voor TV.

 

De laatste dag zag ik al die mensen binnen komen en toen ging er bij mij een knop om...

meer lezen 0 Berichten

Nieuwe fase, ik ben Beppe!

Vorige week, donderdag 26 april 2018, zijn wij voor het eerst grootouders, Pake en Beppe geworden van een prachtig jongetje: Simme Harmen

Simme is bijna 7 pond, 51 cm lang en met zijn moeder, onze jongste dochter, is het ook prima!

Alle clichés zijn waar, wat is dit een groot voorrecht om mee te mogen maken. De weg er naar toe was niet vanzelfsprekend, des te meer doet het je beseffen wat voor een groot wonder de geboorte van een kindje is.

 

Zelf hebben wij drie dochters en nu dan een kleinzoon, ik heb het nog maar drie keer over een zij gehad ;-)

meer lezen 0 Berichten

Klaar met de Vlogs, het is Kerstmis!

15 Vlogs verder en alles staat! De komende dagen genieten van het resultaat!

Het was uiteindelijk toch een feestje om te maken, ik ben tevreden en blij met het eindresultaat!

We hopen dat je er van hebt genoten en dat het voor inspiratie heeft gezorgd!

And last but not least...

Hele gezellige Kerstdagen toe gewenst!

meer lezen 0 Berichten

Vloggen en kerststal opbouwen

Ik heb een idee.... en als ik iets in mijn hoofd heb...
Het is namelijk zo, tegenwoordig vlog ik! Mezelf filmen en opnemen terwijl ik iets aan het doen ben, waarvan ik het idee heb dat anderen het misschien wel leuk vinden om dat te bekijken.
Sinds eind juli ben ik aan het wandelen geslagen en dat hele proces, van helemaal niets geen beweging tot wandelaar, dat leg ik vast voor de eeuwigheid. Ik vlog mijn belevenissen.

Ik vind het leuk werk, dat vloggen en filmpjes maken. En waarom zal ik het proces van het opbouwen van mijn kerst diorama niet gaan vloggen?! Dan kan iedereen zien dat het toch wel een hele klus is!  Misschien breng ik anderen op ideeën, dat zou helemaal leuk zijn. 

Dit jaar wil ik onze antieke Franse buffetkast ombouwen, als basis natuurlijk uitermate geschikt. Zo'n kast leent zich er heel goed voor. Hoe ik het heb aangepakt en hoe ik ben begonnen vertel ik in de 1ste Vlog! 

meer lezen 0 Berichten

Simmertied / Zomertijd... schilderen

Het is nog lang geen kerst... maar wij zijn heel druk met alle voorbereidingen daar naar toe! 

De voorraad is voor een groot gedeelte al binnen maar nog niet alles staat in de webshop. Komt nog!

 

Ik ben vrijwel ieder moment fulltime bezig met het beschilderen van verschillende nostalgische kerstgroepen. De eerste kerstgroep>>  is nu weer op voorraad.

 

meer lezen

Kerststal-drukte en -diorama

In kerststal-city is het weer toptijd. Veel bestellingen, veel aanloop tijdens onze Open Huisdagen.

En ik geniet volop! Wat ben ik een bevoorrecht mens met zulk leuk werk.

 

Hierbij een kleine update van het kerststal diorama wat nu bij ons in de hal staat.

Het was even wennen, niet meer in de huiskamer, maar eigenlijk valt het ook weer niet tegen. De reacties die we krijgen zijn erg leuk! 

Er mocht dit jaar een nieuwe herberg komen. Was het nodig? Nee, maar ik vind het zulk leuk werk! 

 

meer lezen 2 Berichten

STOPcontact VerSTOPt

De kleine herdersjongen brengt zijn paardje naar de stal... 

Hij was ook een prima hulpje voor mij. Ik moest namelijk iets verdoezelen... een heel hinderlijk geval wat totaal niet in mijn bijbels landschap paste. Meestal druk ik daar een struik of plant tegen aan maar dit keer werkte mijn creatieve brein goed mee.

 

Herder... paard...stal...staldeur! En daar was het idee geboren!

 

Het begon zo....

meer lezen 2 Berichten

D(io)rama 2016 (deel 1)

meer lezen 3 Berichten

OPEN HUIS 2016

T/m 17 december houden we iedere zaterdag

OPEN HUIS.

De actuele informatie vindt je op de pagina 'Openingstijden & Beurs-agenda' 
Er is alle gelegenheid om, op je gemak, ons hele assortiment te bekijken. Onder het genot van een kopje koffie of thee geven we graag advies en tips. 

We vinden het leuk om ervaringen uit te wisselen. 

 

Hierbij een foto-impressie:                        


meer lezen 0 Berichten

Zo gezellig een kampvuur....

 

Liedjes in je hoofd, dat overkomt iedereen wel eens. De ene keer is het leuk, de andere keer hinderlijk.


Als ik met onze kampvuurtjes in de weer ben is er altijd

één-en-hetzelfde liedje wat door mijn hoofd spookt.
Het is een leuk liedje zolang u mij niet hoort zingen!


Ik kon het niet laten en voor de grap heb ik het liedje onder het filmpje gezet. Nu is het voor eens en voor altijd samen vereeuwigd.

meer lezen 2 Berichten

Kijkje achter de schermen.

De eerste zending terracotta beelden is binnen! 

Vanaf dag één ben ik helemaal gecharmeerd van de vriendelijke, eenvoudige uitstraling van deze figuren!

 

Voor deze mannen, vrouwen en kind-figuren wil ik een landelijk dorp bouwen met een herberg en een marktplein.

Ook komt er een 'eeuwenoude' stal, een grot, een lucht vol engelen en een schapenweide. Natuurlijk ook een bos met vogels en dieren. 

Ze worden bakker, slager, schoenmaker of timmerman en misschien ook nog wel iets anders. De vrouwen doen de was of halen water, verkopen fruit, groente en bloemen. De kinderen spelen met elkaar of rijden op een ezeltje. Leven in de brouwerij!

 

meer lezen 0 Berichten

Op (inkoop)reis geweest!

In de vorige BLOGS schreef ik al over mijn kooplust wat betreft het Ashtown assortiment. We gunnen je nog verder een kijkje achter de schermen. 
 

Op zeker moment bedacht ik me, dat het natuurlijk het allerbeste is, om naar onze leveranciers af te reizen, daar hoogst persoonlijk de producten te bekijken en ter plekke in te kopen. Er gaat, per slot van rekening, niets boven de baas zelf ;-)
Dus zat er 'helaas' niets anders op om een reisje naar Spanje te boeken.
(Over dit idee heb ik niet lang na hoeven denken)

 

meer lezen 1 Berichten