Wat beleefde ik een super mooie zomer!

Nou zeg, het is al eind september. De zomer is werkelijk voorbij gevlogen! En ik heb letterlijk en figuurlijk niet stil gezeten!

 

De afgelopen maanden ben ik heel druk geweest met het bouwen van een groot kerststaldiorama.

De opdracht was:
1) Bouw een Nazareth waar Jozef en Maria aanstalten maken om te vertrekken naar Bethlehem.
2) Maak een bedrijvig, druk Bethlehem en

3) Bouw een Romeins Fort waar een volkstelling gaande is. Er moest ook een woestijn met koningen-op-kamelen komen, die bivakeerden in een bedoeïenentent. Dan ook nog landschappen met groentetuinen en wijngaarden en natuurlijk ook velden met herders en schapen. 

> foto: Roderick Vonhögen

Wauw dacht ik.... DIT IS EEN KANS! 

Ik had nu eens de gelegenheid om alles te maken wat er ooit aan ideeën in mijn hoofd is gaan zitten. Creatief kon ik helemaal los! Maar ook de spontane ideeën die tijdens het werkproces ontstonden kregen ter plekke vorm.
En YESSSS!!! Ik kan nu zelfstandig de circel- en afkortzaag hanteren. Echt..... dat te kunnen schept zoveel meer mogelijkheden! (Ik heb al mijn vingers nog)

Het diorama krijgt elders in Nederland een plek waar het is te bezoeken. In overleg met mijn opdrachtgever daarover pas later meer.

 

Op deze pagina vind je al vast wat foto's. Er volgen de komende weken meer. En dat niet alleen, het komt ook op TV!! 

Dat ging zo.....

Op een dag werd ik gebeld door Roderick Vonhögen (Van Roderick zoekt Licht van de KRO)

 

Omdat ik de Nijmeegse 4 daagse zou lopen met als goede doel Energy4all, wilde hij een dag met mij mee wandelen, interviewen en filmen. Ik heb meteen Ja gezegd!

 

Het zou zijn 1ste 4daagse zijn, vertelde hij me. Nou, dacht ik, dan is het beter om meteen maar de 1ste dag met hem te gaan lopen want... stel je voor en hij zou blaren krijgen, meteen uitvallen, allemaal ellende....dan zou ik mijn interview missen!
Maar hierin had ik mij heel erg vergist! Het werd een super gezellige dag en hij kan lopen als de beste!

 

Wat heb ik een bewondering voor deze priester! Hij beweegt, praat, filmt, heeft belangstelling voor zoveel en doet alles met een brede glimlach.... de hele dag door! Het resultaat van filmen en praten is later dit jaar te zien in 'Roderick Zoekt Licht'. Ik geef wel een seintje als het zover is! 

 

KERSTSTAL-DIORAMA OP TV!

En er komt nog meer want van het één komt het andere. Roderick werd ook enthousiast over het grote Kerststaldiorama project waar ik mee bezig was. Hij besloot langs te komen bij mij thuis in mijn atelier om ook het bouwproces te filmen voor zijn programma. Dat is superleuk gelukt... dus wordt echt vervolgd!!

Het hele diorama is op een kleinigheid klaar. Het wachten is op nog heel veel beelden. Ik hoop heel erg dat ze er op tijd zijn. Dat is nog even heel erg spannend.

 

Rest mij nog te vertellen dat het mij dit jaar weer gelukt is om de Nijmeegse Vierdaagse helemaal uit te lopen. Ik heb al meer dan duizend euro bij elkaar gelopen voor Energy4All. Komend weekend loop ik de van Dam tot Damtocht (42 kilometer)

(Mijn goede doel sponseren kan nog steeds >>)

Één van mijn sponsors schreef het volgende:

Hoe belangrijk is energie in je leven? Zonder energie ben je afhankelijk en dat is niet fijn. Daarom steun ik dit goede doel. Hoop doet leven en daarom is het zo belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan nieuwe medicatie te ontwikkelen, maar nog belangrijker is dat er gezocht wordt dat dit probleem te voorkomen!

 

Wil je mij zaterdag 21 september, volgen op

De van (Amster)Dam tot (Zaan)Dam tocht (42km)

Ik hou een verslag bij op mijn facebookpagina

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  hennie ansing (zondag, 15 september 2019 15:53)

  ga je zeker volgen top!

 • #2

  Peter van Woudenberg (woensdag, 18 september 2019 11:36)

  Dit is weer heel bijzonder Christien. Inderdaad een super mooie zomer.

 • #3

  Christelle De Ruyck (zondag, 29 september 2019 18:15)

  Ziet er fantastisch uit Christien, kijk al uit naar de volgende foto's. Wat ben jij toch een bezige bij tussen al je tochten door! Ondertussen is mijn bestelling goed aangekomen, bedankt voor de leuke schaapjes, ze zullen goed van pas komen. Lieve groetjes, Christelle.