Het grote werk

Eerder deze week moest ik mijn plekje in de keuken delen met een kameel want er was voor deze joekel geen plaats in mijn (te) volle atelier!

 

Vroeger schilderde ik altijd in de keuken. Totdat ik op een morgen beneden kwam en geen plek meer had om de theepot ergens neer te zetten. Toen kwam er een atelier en dat is nu de meest gebruikte ruimte in mijn huis. Het is ook nog eens een kwestie van een deur dichtdoen om de rommel achter je te laten. Heerlijk!

 

Maar op dit moment is het 'nood breekt wet' want dit is een echt last(ig)dier! Hij hoort bij de 60 cm groep.

 

Die beelden groep, dat is echt een hele grote klus....

Gelukkig heb ik hulp van mijn eigen privé-Rembrandt! Met uiterste precisie heeft Jan dit bakbeest in de basiskleuren gezet. Daar helpt hij mij vaker mee. Hij de ondergrond en dan kan ik het afmaken. Maar zulke grote beelden, dat is een uitdaging hoor!

 

Deze week wandel ik van keuken naar atelier en andersom. Maar het gaat goed! De groep vordert en ik ben tevreden. Ik had deze week ook al graag een begin met mijn kamer willen maken.  Hier en daar een kerstboom neerzetten en even verdere plannen maken hoe ik een grote kerststal ga realiseren. Nou, die plannen zijn nog niets geworden. Ik hoop dat er komende week ruimte voor is maar bovenal heb ik mijzelf beloofd om eens niet te gaan jakkeren en stressen.
Dit jaar gaat wil ik relaxt mijn werk doen en vooral genieten.

 

Voor wie mijn wandel escapades heeft gevolgd op YouTube.(Chris10's wandelvlogs), dat staat even op een laag pitje. Maar omdat ik ook weer hele grote wandelplannen heb, ga ik meteen na de kerstdagen weer los. Nu even niet... echt geen tijd... ;-)