Harrie en Floris

De afgelopen jaren nam de drukte van alle Ashtown-werkzaamheden 

toe en verdween het beelden maken en beschilderen langzamerhand

naar de achtergrond. Nu ik met de beurzen ben gestopt was er de

afgelopen weken wat meer tijd en heb ik zelfs nieuwe herders en

engeltjes gemaakt.

 

Vorige keer presenteerde ik Gerben en deze week
ūüėäHarrie en Floris!


*Bij de foto: van links naar rechts: mal - nieuw beeld - oud beeld - harrie zonder voeten 
ontbrekend op de foto een 'steunmal' nodig om een mooi model beeld te gieten

De naamvondst Harrie komt door mijn schoonzoon. Op een dag had hij een kapotte herder in mijn atelier gezet met een briefje waarop hij  'Herder Harrie' (de voornaam van zijn vader)had geschreven.

Deze herder maakte ik jaren geleden als 'einzelganger'. Ik had enkel een mal van deze herder gemaakt en niet van de gehele beeldengroep.  

 

De ouders van mijn schoonzoon hadden een kerstgroep bij mij gekocht met deze herder als extra beeld. Het beeld had een aanvaring met de hond gehad en was zwaar beschadigd geraakt. Ik restaureer geen beelden meer maar wel de exemplaren die ooit bij mij zijn gekocht. In het geval van Harrie was het minder werk om een nieuw beeld te maken dan Harrie nieuwe voeten geven.
Het mooie van Harrie is dat hij een een schaap op zijn schouders draagt!

 

 

 


Naast Harrie introduceer ik ook Floris. Die naam is afkomstig van de oorspronkelijke eigenaar en ik vind het een te gekke naam voor een herder!

Het is een liggende herder en hij kijkt heel geschrokken!

Met dit beeld zie je het kerstevangelie helemaal voor je want er staat geschreven:

Lucas  2: 8-10 (nieuwe bijbelvertaling)

8 Niet ver daarvandaan brachten herders de nacht door in het veld, ze hielden de wacht bij hun kudde. 9 Opeens stond er een engel van de Heer bij hen en werden ze omgeven door het stralende licht van de Heer, zodat ze hevig schrokken. 10 De engel zei tegen hen: ‚ÄėWees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:

 

 

Harrie en Floris zijn verkrijgbaar in de webshop en
Jopie is er ook nog ...

 

Commentaren: 1
  • #1

    Yvonne (zondag, 21 oktober 2018 11:41)

    Wat een toeval, herder Harrie is precies de herder die in mijn groep ontbreekt!