De herder (with no name ;-))

Er is, voor het eerst in enkele jaren, een nieuwe herder in de Made-in-Ashtown collectie gekomen. Nu wij niet meer met onze producten op beurzen staan is er toch meer tijd om me aan het beelden-maken / schilderwerk / vak te wijden. 

 

Van deze herder kon ik een mal maken dankzij Okke Amsing. Hij is een verwoed verzamelaar en heeft al vele mooie beelden op de kop weten te tikken. 

 

Op deze herder had ik mijn zinnen gezet. Ik vind hem apart, schitterend! Steeds meer krijg ik de vraag naar extra herders. De kerststal uitgebreider neerzetten, dan alleen een stal-met-beelden, is hoe langer hoe meer in trek. 
Nou, dan is deze herder een plaatje!

 

 Toen ik begon met kerstgroepen maken gaf ik ze namen. Hans, Heerenveen, Bevers, Janneke, Hendrix. Dat kwam door mijn man. Als die vroeg met welke groep ik bezig was dan zei ik bijvoorbeeld... "Met de groep waarvan ik de oorspronkelijke beelden van Hendrix heb gekocht" of "die we in Heerenveen hebben gekocht" later kwam daar een grotere versie van en dat werd Heerenveen groot.
De St. Niek is een kleine kopie van de beelden die in St. Nicolaasga in de kerk staan.

 

Op de site vond ik die namen niet echt 'professioneel' staan. Ik heb er afkortingen voor in de plaats gezet. Het is er voor mij niet duidelijker op geworden, maar ja. En nu die losse herders, want er komen meer. Moeten ze nu allemaal herder heten? Ik had er spontaan wat op bedacht. 

 

Op Instagram en Facebook heb ik een foto geplaatst van de-herder-with-no-name met de vraag wie een leuke naam wist die mocht het zeggen! Wat kwamen daar een leuke reacties op!
Tobias - Caspar - Melchior - Amos - Joshua - Jona - Thomas - Antonius - Emanuel - Jeremia - Efraïm - Klaas - Hendrik - Simme - Hielke - Sietse - Gerben - Cephas - Joas - Gulliver - Dorian - Daniël - Remi - Jacobus - Dick keuze genoeg!

Mijn man helpt mij al jaren, met allerlei hand- en spandiensten. Als hij mij vraagt met welk beeld ik bezig ben dan wil ik dat op zo'n manier kunnen vertellen dat hij ook meteen weet welk beeld ik bedoel. Dus....was hij de uitgelezen persoon om uit deze reeks een naam uit te zoeken!
Ik had alle namen op een brief uitgeprint en het Jan overhandigd. Hij bekeek ze...... aandachtig? Dat durf ik eerlijk gezegd niet zo te zeggen want hij zei al vrij snel: "Ik weet het al!" GERBEN! Want dat is mijn 2de naam. Hij heeft zichzelf dus enigszins vernoemd. Ach, dat mag toch ook wel na al die jaren meewerken ♥♥♥ 

En ik moet zeggen, als mijn Jan, net zo verleidelijk als herder Gerben, hier in de tuin zou liggen, dan ging ik er gauw naast liggen. Mooi samen naar de wolken kijken en daar de schaapjes tellen.  ;-) 

 

Eerder deze week had ik al een kleine fotosessie in de keuken. Op de foto kun je zien hoe dat in zijn werk gaat. Dit is een echte huis-tuin en keuken fotosessie. Het gebeurt gewoon tussen de kookpannen op het aanrecht. Het doel heiligt de middelen roep ik altijd!


 

Maar Gerben was dus eerder deze week al het world-wide-web op gegaan en hij mag nu viral gaan!
Mijn eigen Jan Gerben hou ik lekker thuis, die blijft van mij!

 

Gerben ligt HIER in de webshop