STOPcontact VerSTOPt

De kleine herdersjongen brengt zijn paardje naar de stal... 

Hij was ook een prima hulpje voor mij. Ik moest namelijk iets verdoezelen... een heel hinderlijk geval wat totaal niet in mijn bijbels landschap paste. Meestal druk ik daar een struik of plant tegen aan maar dit keer werkte mijn creatieve brein goed mee.

 

Herder... paard...stal...staldeur! En daar was het idee geboren!

 

Het begon zo....

Op een onmogelijke plek zit hier een stopcontact. Heel nodig voor de stroom maar ook zo spuug lelijk!

In de 'latten en planken' verzameling vond ik een stuk 'hoek lat'. Perfect for me!

Ik kreeg een leuk idee om dat stopcontact te verstoppen


Die hoek lat vormde precies de basis om een soort van huis te maken. Ik begon met het maken / plakken van een muurtje van natuursteen.  Ik was nog maar net bezig of het idee veranderde al gauw weer want...

Een 'vakwerk' look, dat leek mij ook heel leuk! En zo pruts ik dan maar wat aan zonder vooropgezet plan.

Deze stroken schors  zijn zo handig! Met behulp van een stanleymes en liniaal kun je ze in mooie dunne reepjes snijden. Ik heb ze gebruikt om mijn 'vakwerk' te realiseren. Eerst her en der opgeplakt (het patroon zal niet kloppen, maar alla!)

 

Daarna heb ik de vakjes opgevuld met muurpleister en ja...ook dat doe ik met mijn mijn mini-troffeltje

De stukjes muur zijn nog even gevoegd. Dat maakt het werkstuk af.


In mijn vakwerk 'pakhuis plaatste ik een deur uit ons assortiment ramen en deuren. De deuren draaien naar binnen en dat kwam mij slecht uit! Ik heb ze losgemaakt en nu kan ik de deur open draaien zoals ik zelf wil.

Voor het huis is een pleintje van kurkplaat gemaakt (geverfd en gevoegd zoals op deze pagina >> wordt beschreven) Het dak is beplakt met houten dak singels (verkrijgbaar in twee variaties)

Achter het Venetiaanse venster is een lichtje geplaatst en klaar was het! Grappig toch!


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Vera Hamm-Halleen (maandag, 12 december 2016 12:56)

    Mooi opgelost zo,de deur voor het stopcontact met stekker

  • #2

    Conny, Schiedam (zondag, 18 december 2016 14:28)

    Ziet er geweldig uit allemaal! Van harte een heel Zalig Kerstfeest en alle goeds in het nieuwe jaar!