Engeltjes...

Engeltjes in het luchtruim zwevend en Gloria in Excelsis Deo. Een engel is zo'n bijzonder beeld in de kerststal. Die herders zijn zich indertijd natuurlijk een hoedje geschrokken!

 

Het is ieder jaar een feestje om het herder veld in te richten. Ook een crime want ik hang de engeltjes aan het 'plafond' aan een zwart draadje. Maar geen enkele engel blijft recht hangen! Ze draaien je altijd de kont toe. Dus geef ik ze zo nu en dan een duwtje in de hoop dat ze mij eens recht in de ogen (blijven) kijken.
Ik maak en schilder ook zelf engeltjes...

Al jarenlang vertel ik mensen dat engeltjes het gemakkelijkst zijn om te schilderen omdat ik er dan een spiegel bij gebruik. Zo heb ik dan een voortreffelijk voorbeeld bij de hand! Het is slechts een kwestie van naschilderen.

Als mijn kinderen mij dit engelverhaal horen vertellen, reageren ze meesmuilend van heb je haar ook weer.

En ook verontschuldigend naar hun vrienden / vriendinnen toe, let alsjeblieft niet op haar! Want
d i t  i s  h a a r  g r a p .... 

Ik vind het een hele goeie dus we houden hem er nog een aantal jaren in!

Wij houden van traditie en dus ook van traditionele kleuren zoals we ze van kinds af aan gewend zijn (uitzonderingen daar gelaten) Onze traditionele engelen zijn dus blauw.

Mooi zijn dan de telefonische gesprekken die dan als volgt gaan "Ik ben op zoek naar een engel met vleugels, een lange blauwe jurk en een lint met daarop de tekst: Gloria in Excelsis Deo?" Maar ja, dat hebben ze allemaal!

 

We hebben nog leuke engeltjes op voorraad. Hier staan de Engeltjes van Gips en hier zijn nog hele leuke Engeltjes van Kunststof. Er zijn genoeg om een heel veld van Eftrata mee te vullen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0