Het diorama-plan 2015

Al jarenlang maken wij,  in een hoek van de kamer, een groot Kerststal diorama. Het geheel meet 1.70 m x 2.70 m en reikt tot aan het plafond en is 65 cm diep. bezoekers die langs kwamen vroegen mij regelmatig of wij er ook nog woonden...  (Ja hoor, en met plezier)

Het bouwen ervan is veel werk maar ook het opruimen! 

Maar mijn man maakte een terloopse opmerking. 'Je mag kiezen' zei hij: 'Een tafereel buiten of binnen'. Pfff... dat was duidelijk!  

Nou kan ik heel goed praten en excuses verzinnen want binnen alleen een kerstboom dat kan voor mij echt niet! 

Het is wel een goede gelegenheid om het toch eens anders te doen!

Ter informatie even een paar foto's van de voorgaande jaren:

Hoe het dit jaar wordt?
Ik ben de bouwwerken, die ik ieder jaar weer neerzet, eigenlijk helemaal zat. We hebben zoveel mooie, nieuwe spullen in het assortiment gekregen, dat vraagt om er wat leuks mee te gaan doen. Dit is mooi bedacht van mijzelf, maar het is ook veel werk. En nee... het werkt, ook voor mij niet, om dat in de zomermaanden te maken want, dan ben ik, kerststal-freak, niet in de juiste kerststal-stemming.


Een beetje verstandig heb ik mezelf wel een aantal dingen opgedragen.

 1. Hou het diorama dit jaar kleiner. Ga voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.
 2. Geen gedoe met spiegels. (Komt wel een andere keer weer eens aan bod)
 3. Het hoeft dit jaar niet perfect af te zijn.
 4. Maak een waterval, een nieuwe kerststal, een vergezicht-hoekje, een bakkerij en een marktplein ;-))) (I love it!)
 5. 's Morgens na half zes mag je pas je bed uit.

Ik ben benieuwd of ik me aan al deze voorwaarden weet te houden!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Elly Luiten (maandag, 09 november 2015 17:34)

  Dat zijn leuke voornemens,meestal gaat het net even anders.
  Ik ben héél erg benieuwd,wat er van terecht komt.
  Veel succes en benieuwd naar foto's
  Groetjes,Elly